ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BATMAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • İLÇELERİMİZ
    • BEŞİRİ
    • GERCÜŞ
    • HASANKEYF
    • KOZLUK
    • SASON
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE EL KİTABI
    • ORGANİZASYON ŞEMALARI
    • GÖREV TANIMLARI
    • İŞ AKIŞ ŞEMALARI
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • FORMLAR
    • TABLOLAR
    • TALİMATLAR
  • BİRİMLERİMİZ
  • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • VİZYON VE MİSYONUMUZ
  • BRİFİNG VE YAYIMLAR
  • ANIZ ÇALIŞTAYI
  • RESMİ YAZIŞMA KURALLARI
  • BATMAN TARIM BÜLTENİ
  • TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksBatman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

​Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi" isimli projenin dördüncü toplantısı İtalya'da yapıldı.

15.6.2022 / Gösterim Saysı : 148 / Arşiv

Kısa adı BestCHEESE olan Erasmus + Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan "Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi"  isimli projenin dördüncü toplantısı 24-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında İtalya Agrigento'da gerçekleştirildi.

Proje koordinatörü kurum olarak Türkiye'den Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Batman İl Müdürlüğü, Slovakya Nitra Tarım ile Slovenya Lubliyana Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden uzmanlarla beraber ev sahibi olan proje ortağımız İtalya'nın Sicilya adasında bulunan Agrigento İl Sağlık Müdürlüğü katılım sağladı. Agrigento Halk Sağlığı kurumu yetkilisi Dr. Mario ZAPPIA ve proje irtibat kişisi Dr. Giuseppe Salvatore VELLA projenin İtalya'da açılışını yaptı.  Proje sahibi kurum yetkilisi Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ proje web sitesi ve e-learning eğitim modülleri hakkında bilgilendirme yaparken proje koordinatörü Dr. Hatice OLCAY da proje faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün'de Resmi ortağı olduğu BestCHEESE olan Erasmus + Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şb.Md. Veteriner Hekim Sedat COŞKUN ile Projenin Batman İl koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Barış DOYAR, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Üretilen Yöresel Peynirlerin Üretim Prosesleri Hakkında Sunumlar yaptılar. 

2 gün saha, 3 gün ofis çalışması olmak üzere 5 gün süren proje kapsamında ilk gün Sicilya Adasının Cammarata Bölgesinde bulunan, Mangiapane isimli bir aile işletmesi ziyaret edilerek sığır sütünden elde edilen Caciocavallo Yöresel Peynirinin üretim teknolojisi yerinde incelendi. Aynı zamandabu bölgede yöresel peynir üreten LiChiani isimli ikinci aile işletmesi de ziyaret edildi. İkinci gün Sicilya Adasının Sambucadi Sicilia Bölgesinde koyun sütünden elde edilen Sparacino Cheese ve Ricotto Yöresel Peynirlerinin üretildiği bir aile işletmesinde üretim metotları incelendi. Ardından Azienda DavideLoNardo isimli aile işletmesinde Girgentana isimli keçi sütünden üretilen geleneksel İtalyan peynirlerinin üretim metotları hakkında bilgi alındı. İncir sütü ve incir yaprağı, limon, üzüm yaprağı, sarımsak, portakal, siyah haşhaş ile yapılan ve farklı aromalarda üretilen yöresel peynirler proje ekibi tarafından test edildi. Dünyaca ünlü Dalli Cardillo Mozarella peynir tesisi de yerinde incelendi.

Son olarak Campobellodi Licata şehrinin Belediye Başkanı Giovanni Gioacchino Picone, Erasmus grubunu makamında ağırlayarak şehirde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken önümüzdeki süreçte yapılacak projelerle ilgili işbirliği sağlandı. Saha ve ofis çalışmalarının sonunda  proje katılımcıları kendi ülkelerindeki yöresel peynirleri tanıtırken AB mevzuatlarıyla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.


Fotoğraf Galerisi (6)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • İlk Sözleşme İmzalandı.
  • Asma Fidanı Dağıtımı Yapıldı.
  • Buğday Hasat Şenliği Düzenlendi.
  • Makine-Ekipman Dağıtım Töreni Düzenlendi
  • Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinliği Düzenlendi

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Belde Mahallesi 3220 sokak No:11 / BATMAN

  • Telefon : 0488 221 13 13

  • Faks : 0488 221 22 41 - 0488 221 22 51

  • E-Posta : batman@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​