T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Erasmus+ BestCHEESE Projesi Kapsamında Gıda Deneticileri ve Peynir Üreticilerine Eğitim Verildi.

Yayın Tarihi : 15.08.2022

          Erasmus Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan 2019-1-TR01-KA202-077415 numaralı 'Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi' Kısa Adı: BestCHEESE  isimli  Projenin Amacı: AB'ye üye ve aday ülkelerde geleneksel peynirlerde üretim teknolojileri, gıda güvenliği ve hijyeni konularında BİT tabanlı eğitim metodolojileri geliştirilerek bölgesel farklılıkların giderilmesine katkı sağlamaktır.

       Projede yer alan Erasmus Program ülkeleri İtalya, Slovakya ve Slovenya; yerel ortaklar Ankara Üniversitesi ve Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'dür.

    Projenin hedefine bağlı olarak, farklı tecrübelerinden, profillerinden ve kendilerine has uzmanlıklarından faydalanmak, ilgili ve yüksek kaliteli proje sonuçları üretmek amacıyla en uygun ortaklar yelpazesi ile proje ortakları seçilmiştir. Proje sonunda Batman ilinde proje çoğaltıcı etkinlikler kapsamında farkındalık oluşturmak ve proje çıktılarının tanıtımı için 2 ayrı eğitim yapıldı.

08 Ağustos 2022 tarihinde 1 Grup: 20 kişi (yerel peynir üreticileri, süt şirketi çalışanları vb.)

11 Ağustos 2022 tarihinde 2 Grup: 20 kişi (gıda denetçileri ve gıda eğitimcileri)

      Proje katılımcılarına, gündemindeki konular dikkate alınarak; Batman Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Reşat ÇİFTÇİ ile Proje uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Barış DOYAR, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat COŞKUN, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da üretilen yerel peynirlerin üretim teknolojileri ile ilgili Sunum yaparak mevzuat hakkında bilgi paylaştılar. Saha ve ofis çalışmalarının ardından proje katılımcılarına eğitim sonunda katılım sertifikası verildi.

        Program iyi dilekler ve fotoğraflarla sona erdi.