ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BATMAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • İLÇELERİMİZ
    • BEŞİRİ
    • GERCÜŞ
    • HASANKEYF
    • KOZLUK
    • SASON
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE EL KİTABI
    • ORGANİZASYON ŞEMALARI
    • GÖREV TANIMLARI
    • İŞ AKIŞ ŞEMALARI
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • FORMLAR
    • TABLOLAR
    • TALİMATLAR
  • BİRİMLERİMİZ
  • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • VİZYON VE MİSYONUMUZ
  • BRİFİNG VE YAYIMLAR
  • ANIZ ÇALIŞTAYI
  • RESMİ YAZIŞMA KURALLARI
  • BATMAN TARIM BÜLTENİ
  • TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksBatman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM DÜZENLENDİ.

20.7.2022 / Gösterim Saysı : 159 / Arşiv

           İl Müdürlüğümüz tarafından 06.07.2022 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda, süt ve süt ürünleri üreticilerine yönelik eğitim düzenlendi.

          Eğitime İl Müdürümüz Mehmet Aydın, İl Müd. Yrd.V. Erdoğan AVCI, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat COŞKUN , Eğiticiler ile İlimizde faaliyet gösteren süt ürünleri ile dondurma üreticileri katılım sağladı. İl Müdürümüz Mehmet Aydın açılış konuşmasında: 15 adet süt ve süt ürünleri üretici firmanın onaylı işletme olduğunu, eğitimin amacının süt ve süt ürünleri işleme tesislerinin resmi kontrollerinde denetim etkinliğinin artırılması, standardın sağlanması ve en son çıkan mevzuat konularında işbirliğinin sağlanması olduğunu belirtti.

            Eğitici Yüksek Gıda Mühendisi Burhan TAŞAN; Sütten üretilen Yoğurt, Peynir, Ayran, Tereyağı, Kaymak ve Dondurma gibi ürünlerin bozulma ve zehirleme konusunda çok hassas olduğunu, bu nedenle üretim, taşıma ve depolama sırasında soğuk zincir-sıcaklık kontrolü ile personelin hijyen kurallarına uymasının önemine dikkat çekti.  işletme binasının iç, dış ve alet ekipmanların temizliğine riayet edilmesi, bakım ve onarım gerekliliklerinin zamanında yapılması, ürünlerin kalitesi ile ekonomik kayıpları minimize etmek için kullanılacak sütün çiftlikten gıda işletmesine taşınması ve sütün mevzuat hükümleri açısından kabul edilebilir özeliklerinin kontrolü için antibiyotik testi, PH-asitlik derecesi, Somatik hücre sayısı, toplam bakteri koloni sayısı ve sıcaklık derecesinin ölçülmesi gerektiği konusunda bilgi verdi. Ayrıca yapılan iş ve işlemlerin otokontrolü, resmi kontrollerde doğrulanma, izlenebilirliğin sağlanması ve ürün güvenliği için mutlaka kayıt altına alınması gerektiği konusunda sunum yaptı.

            Eğitim sonunda söz alan Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat COŞKUN "İşletmelerin Kapasite Raporlarının ve İstihdamı Zorunlu Personel Sözleşmeleri ile işletmelerin güncel olması, değişiklik (Mühendis değişmesi veya işten ayrılması, işletmenin faaliyetine ara vermesi veya faaliyetini durdurması vb.) durumlarında İl Müdürlüğümüze hemen bildirilmesi gerektiğini ayrıca zehirlenme vakaları, Bakanlık numune, İl Numune, Alo 174 gıda ve CİMER şikayetleri, izlenebilirlik ve şüphe  durumlarına istinaden gıda numunelerinin alındığı ve alınmaya devam edileceği hususunda bilgilendirme yapıldı.

 


Fotoğraf Galerisi (4)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • “Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri Ve H ...
  • Süne Savarlar Doğaya Salındı
  • Ankara'da Sason Çileği Rüzgarı Esti.
  • “Batman İlinde Yağlı Tohumlu (Ayçiçeği-Kanola) ...
  • Asma Fidanı Dağıtımı Yapıldı.

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Belde Mahallesi 3220 sokak No:11 / BATMAN

  • Telefon : 0488 221 13 13

  • Faks : 0488 221 22 41 - 0488 221 22 51

  • E-Posta : batman@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​